2005-04-05

Hur går det för FI?

Feministiskt iniativ presenterades igår, och sedan dess har jag blivit betydligt mer skeptisk till hur det kommer gå för dom. Kortfattat tror jag så att ju mer utrymme de ger till Gudrun Schyman, desto bättre kommer det gå.

Gudrun fick hela tiden på presskonferensen igår gå in och rätta och fixa till vad de andra hävde ur sig. Det var uppenbart vem som var den rutinerade politikern och vilka som inte var det.

Idag såg jag en snutt från när tre av dom satt i en morgonsofffa. Gudrun var inte med. Tiina Rosenberg fick en fråga om kvinnolöner, och hon tyckte helt riktigt att de som tillhörde Kommunal tjänade väldigt dåligt. Lösningen? undrade programledaren. Jo, ta från de feta Skandiadirektörerna och fackföreningspamparna. Så oerhört korkat och vänster. Den typen av floskler kommer de inte långt med.

Jag tror att folk är mer intresserade av hypen runt ett feministiskt parti, än själva partiet. De tycker iniativet är bra, men få kommer till slut rösta på dem. Det är nu tydligt att det kommer bli ett utpräglat vänsterparti, även om de kommer försöka låtsas som något annat. Därmed är antalet väljare begränsat.

Ger de Gudrun riktigt mycket utrymme så kommer de gå rätt bra, 5-6% och en plats i riksdagen. Gör de det inte, kommer de inte komma in och 2-3% blir bortkastade på vänsterkanten samtidigt som de kraftigt ökar risken för att v eller mp åker ur.

UPPDATERING några minuter senare:
Lena Mellin i Aftonbladet skriver fem punkter varför FI inte kommer lyckas. Jag har tagit upp samtliga punkter, så bra skrivet av Lena.

2 kommentarer:

Daniel sa...

Jag har också berørt just det hær (med morgonssoffan och kommentaren om Skandia-direktørerna) hær.

Titta gærna in.
Tack før bra blogg!

Mathias Sundin sa...

Intressant moje, och tack detsamma.