2005-03-02

Utvisa utländska brottslingar

En del undrar vad jag tycker om fps förslag om integrationspolitiken, och då framförallt förslaget att utvisa utländska medborgare som begår brott och döms till ett fängelse i två år eller längre. Jag har hunnit läsa en del på andra bloggar som Esbatis kommentarer och Subjektiv.se, och känner att det behövs en längre förklaring till min ståndpunkt. Den orkar jag inte skriva idag, för jag är trött som tusan.

Återkommer om det i morgon, men i grunden är jag positiv till förslaget.

1 kommentar:

Robert Nordman sa...

Som jag sagt tidigare är jag i grunden positiv till att (fp) tar ett starkt grepp i frågor som detta, pga er trovärdighet på området, men nu börjar jag undra lite. Just det faktum att utspelen presenteras på de sätt de gör riskerar leda till att just trovärdigheten försvinner -- och då är ni öppna för att bli målade med den pensel som en del nu försöker göra. Då räcker det inte längre att le och peka på partitillhörigheten för att visa den i grunden positiva synen på invandring, mångkulturalitet, osv.
Det är tråkigt. Riktigt tråkigt.