2005-02-01

Var fanns pappa då?

Just nu på TV intervjuas pappan till den trettonåriga flickan från Motala som blev sexuellt utnyttjad (enligt hovrätten, våldtagen enligt allmänheten). Jag tänker inte kommentera själva domen, men en fråga återkommer hos mig varje gång jag ser en eller hör en intervju med pappan.

Den trettonåriga flickan var alltså någonstans av fri vilja, som jag förstår. Dessutom drack hon alkohol, också frivilligt vad jag förstår. Det låter som något slags fest. Då undrar jag, var fanns pappan då? Hade han ingen koll på var dottern befann sig? Borde han inte haft det?

Det finns självklart mängder med förklaringar, och det här kan vara världens bästa pappa, men jag blir ändå frågande.

För att undvika alltför kraftiga reaktioner, så vill jag påpeka att detta är inget som helst försvar av övergreppet, men däremot vill jag peka på föräldrars ansvar för sina barn.

Inga kommentarer: