2005-02-28

Nytt kunskapslyft

Regeringen verkar vara inne på att genomföra ett nytt kunskapslyft, det första genomfördes 1997-2002. Det nya kunskapslyftet ska börja genomföras år, hör och häpna, 2006. Tanken är att de personer som fått sparken framförallt inom industrin på sådana platser som Västervik och Nynäshamn ska utbildas till yrken där det råder brist, exempelvis inom skola och vård.

Det är visserligen helt nödvändigt att se till att vi har arbetskraft för nya typer av jobb, att vi ständigt flyttar vidare arbetskraften till högre kvalificerade arbeten och inte blir fast i arbetslöshet eller industrijobb. Men är det verkligen schysst att göra så här?

Tanken är nämligen att arbetslösa som tagit stora lån för sin utbildning (akademiker) inte ska få någon hjälp medan de som jobbat hela livet och tjänat pengar (de som började jobba efter grundskolan) ska få betalt för att vidareutbilda sig.

Självklart ska möjligheten finnas för de utan gymnasiekompetens att utbilda sig, men på samma villkor som de som gjorde det från början.

2 kommentarer:

Angelika sa...

Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

yanmaneee sa...

pandora bracelet
supreme clothing
golden goose
supreme hoodie
golden goose
kyrie 7
ggdb
stone island outlet
yeezy 350
supreme outlet