2005-02-28

Clintan

Om jag inte hade döpt den här bloggen efter den svenska liberalismens fader Anders Chydenius är det inte omöjligt att den hade fått namn efter något som har med Clint Eastwood att göra. Framförallt westernfilmerna gillar jag oerhört mycket med "A fistful of dollars" och "For a few dollars more" som favoriter.

Det kanske inte alla känner till är Clintans politiska sida, och den gör mig till ett ännu större fan. Eastwood är libertarian, i en intervju på en fråga och gayrättigheter och gaygiftermål säger han:

"Ja? Och? Folk får göra vad de vill så länge de inte skadar någon annan."

Mellan 1986-88 var han faktiskt politiker, som borgmästare i sin hemstad Carmel. Dock verkade han inte så värst libertariansk då, han byggde parkeringsplatser, bibliotek och annat kostsamt.

Filmen som han vann med i natt på Oscargalan, "Million Dollar Baby" är en bra film, med en riktigt bra insats av Morgan Freeman. Rekommenderas.

Grattis Clint!

3 kommentarer:

Jefferson Smith sa...

Mmm, "nosemans" enda bra prestation i hela sin karriär i så fall (har ej sett MDB själv än) förutom den i Unforgiven där Clintan också regisserade/skådespelade.

Hmm... I see a pattern!

För övrigt kan väl Clintan själv (nominerades till bästa huvudroll) och Hillary Swank (vann för bästa huvudroll) varit helt värdelösa..?

Jefferson Smith sa...

*inte* varit helt värdelösa, ska det stå.

Mathias Sundin sa...

Nej, dom var väldigt bra dom oxå. Ingen person kan passa bättre att spela gammal boxningstränare än Clintan.