2005-02-10

Nybliven ordförande

Igår hade folkpartiet i Norrköping årsmöte och jag utsågs till ny ordförande. Den avgående ordföranden blev medlem i folkpartiet 1978, samma år som jag föddes.

Jag sa i mitt anförande igår att en stor anledning till att jag tog steget att från att bara rösta på partiet till att bli medlem, för drygt 1½ år sedan, var att folkpartiet verkade vara ett modigt parti. De lät Mauricio Rojas stå på riksdagslistan trots att han inte ens var medlem och när jag läste om förändringsarbetet tyckte jag att det såg spännande ut. Jag vill fortsätta jobba med det.

Det måste gå att delta i ett partis arbete utan att behöva vara medlem och människor måste kunna vara engagerade på sina egna villkor. Många kommer in fulla av energi och efter ett halvår så har de dött mötesdöden. Samtidigt måste anledningen till att bli medlem stärkas, t.ex. genom rösträtt i personval till olika poster inom partiet. Partiledaren bör utses av medlemmarna i en omröstning, inte av representanter på ett landsmöte.

Det här är saker jag tänker driva inom folkpartiet och förhoppningsvis kan Norrköping gå före inom några områden.

Angående bloggandet så fortsätter det som tidigare. Jag kommer fortsätta tycka till om folkpartiets politik och hylla och såga när jag känner för det. Visserligen är jag något mer av en officiell representant nu, men jag var vice ordförande innan så skillnaden är inte så stor.

7 kommentarer:

Håkan sa...

Grattis till förtroendeuppdraget. Förvalta det väl, och glöm aldrig bort det viktigaste ordet i politiken (förutom liberalism): Blåslampa.

När du gått från att vara en till att behöva en är det dags att ta en rejäl funderare över tillvaron.

Mathias Sundin sa...

Jag har några riktigt bra killar med mig Norrköping som garanterar kommer vara blåslampa på mig, och förhoppningsvis kan jag fortsätta vara det för andra.

Alicio sa...

Grattis!
Mvh
Alicio

Robert Nordman sa...

Ser fram emot samarbete (och gärna lite gräl för skojs skull, men inte för allvarligt ;)) under nästa mandatperiod
/Robert, nu ordförande för (m) i Sveriges Reggaebygd, Skärblacka (och Norsholm)

Niklas Frykman sa...

Gratulerar!

Fp Norrköping visar mod - och framfötterna. låt oss gå ut och befria var sitt proletärnäste. ;)

/NF

Bulten i Bo sa...

"Jag har några riktigt bra killar med mig Norrköping som garanterar kommer vara blåslampa på mig.

Inga tjejer i FP Norrköping?

Hursomhelst, grattis till dig! Noterar också att det tydligen inte är omöjligt att vara förespråkare av FN-systemets avskaffande (åtminstone vad det beträffar förbudet att få starta anfallskrig) och vara ordförande i en lokalförening av folkpartiet!

Mathias Sundin sa...

Tackar tackar! Most kind.