2005-01-30

Fega kräk!

Kabinettssekreterare Hans Dahlgren sitter just nu i Agenda och försvarar Sveriges och EUs passivitet i demokratiseringen och återuppbyggnaden av Irak. Han säger att många länder, däribland Sverige, inte ens har ambassadörer på plats för att det är för farligt.

I andetaget innan så berömde han de modiga irakierna som gick och röstade, hur viktigt det var, hur bra det var osv osv.

Ursäkta mig, men hur går det ihop?

Irakierna ska riskera livet och gå och rösta. USA och de övriga allierade ska riskera livet för att skydda dom. Men resten av EU och Sverige ska inte lyfta ett finger för att hjälpa till, för att det är för farligt!

Sverige och resten av EU behöver inte dela åsikten om USA borde anfallit Irak, men nu håller Irak som första arabland på att bli en demokrati, borde inte alla världens övriga demokratier hjälpa till då? Är det inte värt att riskera livet för? Eller ska bara vissa riskera livet, och andra titta på?

"Det är jättebra om ni klarar det, men vi tänker inte göra ett skit för att hjälpa till." Solidaritet, kan ni stava till det?

2 kommentarer:

Jefferson Smith sa...

Kan *du* stava till det? :)

Mathias Sundin sa...

Haha oj! Det blev ju riktigt kul. Ändrat nu iaf.