2004-12-04

Köttberg

Personligen tyckte jag att Pär Nuders uttalande om 40-talister som köttberg, var ganska roligt. Det är visserligen inte komik i den högre skolan, men för att komma från en finansminister och när man varit van med Boring Ringholm i ett antal år, så var det rätt skoj.

Fredrik Reinfeldts allvarsamma stämma funkade verkligen inte. Blir så uppenbart att det bara är för att ta politiska poäng så det blir pinsamt.

Köttberget himsjälv, Göran Perssons, kommentar om att han tagit ungtuppen i örat, och den lätta rodnad som spred sig över Nuders vackra anlete när han tittade strängt på honom, är också ganska roligt.

Men faktiskt otroligt häpnadsväckande. Tänk om Bildt talat så om Wibble, om Palme sagt så om Feldt eller Erlander om Sträng. Vem som vara chef i denna regering, inga tvivel råda.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bildt vet jag ingenting om men jag kan försäkra dig om att det inte var någon tvekan om vem som var chef i regeringarna Palme och Erlander heller. Däremot hade man en viss stil på den tiden.

Bengt O.

http://www.karlsson.at/ordet.htm

Mathias Sundin sa...

Nä visst, vem som var chef rådde det väl ingen tvekan om. Lite klumpigt uttryckt av mig. Men man hade stor respekt för varandra och finansminister var en tänkande självständig individ, i högre grad.

Jag tror de omedelbart skulle avgått efter en sådan behandlning av statsministern.

Robert Nordman sa...

Man kan ju också se det såhär:
http://nordman.blogspot.com/2004/12/hundhuvud-och-kttberg.html
och
http://nordman.blogspot.com/2004/12/hundhuvud-och-kttberg-ii.html

Mathias Sundin sa...

Ligger mycket i det där du skriver.