2004-12-29

Kritik mot kritik

Bloggaren Josephzon kritiserar mig för min kritik mot regeringen (se nedan).

Jag misstänkte att någon skulle vräka ur sig något i stil med att "gör något själv" och "det är inte så lätt".

Jag personligen kan inte göra så mycket mer än att ge pengar till Röda korset, vilket jag gjort.

Regeringen däremot kan göra bra mycket mer, det är faktiskt deras viktigaste uppgift, att göra mycket mer. Inget överstiger en stats ansvar att skydda sina egna medborgares liv.

Journalister (och bloggare) ska granska om staten och regeringen gör det. Därför är det inte konstigt att den här typen av kritik och den här typen av frågor kommer när det verkar som att saker händer för långsamt.

Det bloggare Josephzon glömmer är kritiken har ursprungligen kommit från människor på plats i katastrofområdet, sedan har journalister och bloggare följt upp det här hemma. Det verkar som att andra regeringar har hunnit göra mer, och tex börjat flyga hem sina medborgare. Det har inte svenska staten gjort ännu.

Jag påstår inte att det är lätt och jag försöker vara nyanserad i min kritik. Men dör människor som den svenska staten kunnat rädda blir jag heligt förbannad.

1 kommentar:

Unknown sa...

Regeringen kommer aldrig att tillåta en person att bli rik. Staten behöver inte rika människor, annars kommer människor att kräva makt tillsammans med pengar. Och det är inte bekvämt, mycket inte bekvämt. Medier och Internet är också ett sätt att distrahera människor från problem. För en viktig nyhet tusen obetydlig att överskugga dina ögon. Jag vill inte leva så här för alltid, jag har en plan och min hobby är ett online casino med bäst utdelning . Jag är förtjust i detta i 6 år och har provat många plattformar, spinn, bonusar, kampanjkoder. Det ger mig nöje och jag spelar verkligen så fort jag har ledig tid från jobbet.