2004-12-17

Citat från kollektivavtalsdebatten

I dagens riksdagsdebatt om kollektivavtalen så kom ordföranden i arbetsmarknadsutskottet Anders Karlsson med ett par riktigt fina citat:

"Vi vill använda EU:s utvidgning för att höja levnadsstandarden i de nya länderna, de vill använda den för att sänka löner i Sverige, det är vad det handlar om."

Och hur höjer vi levnadsstandarden i Lettland, om vi tvingar deras arbetare att jobba till mer än hälften så dåliga löner där jämfört med här. För om letterna skulle tvingas att jobba för svenska bygglöner, skulle de inte ha fått något avtal om att bygga i Vaxholm, och tvingas jobb i Lettland, till mycket sämre löner. Solidaritet är ett ord ni brukar svänga er med Anders Karlsson. Slå upp det ordet innan du tar det i din mun nästa gång.

Så till den riktiga tiopoängaren. Anders Karlsson svarade efteråt på frågan vad han jobbade med på nittiotalet:

"Jag var ombudsman för Byggnads."

2 kommentarer:

Anonym sa...

En annan höjdare var intervjun med Wanja Lundby-Wedin. Jag har hennes uttalande ordagrant om alla de som "tvingas" [sic!] hit utskrivet på min blog.

Mathias Sundin sa...

Ja jag såg det på Rapport. Jag tappar ord, får inte ur mig något. Blir så förbannad! Tvingar dom! Det är VUXNA människor som åker hit helt frivilligt. Vem är det som TVINGAR svenska sjuksköterskor att åka till Norge och jobba för bättre lön?

Ren och skär rasism. Letter är dumma i huvet och klarar sig inte om Wanja tar hand om dom. Spyyr