2004-12-17

Buuu moderaterna!

Moderaterna ställer sig bakom skrivningen att EU ska verka för att vapenembargot mot Kina hävs. De säger att det inte nödvändigtvis kommer innebära att embargot hävs, om tex inte de mänskliga rättigheterna i Kina förbättras.

Det här är ett sätt för EU att gå Kina till mötes utan att få för mycket kritik från hemmaopinionen. Men det är ett första steg mot att häva embargot och pengar gick före mänskliga rättigheter.

Värdelöst av alla länder i EU och värdelöst av moderaterna. Jag är för handel med diktaturer för det är på sikt bra. Får människor ekonomisk frihet blir deras möjlighet att kräva andra friheter större. Men vapen behöver vi verkligen inte sälja till diktaturerna.

Ur en säkerhetspolitisk aspekt så verkar det också fruktansvärt dumt. Hjälper vi Kina att bygga upp sin militära makt blir deras totala makt än större. Jag vill inte att världens största diktatur också ska ha världens största makt. Bra jobbat (m)...

UPPDATERING kl 14:20
Faktiskt ska det buas ännu mer mot sossarna som sitter vid förhandlingsborden i Bryssel och kan påverka. Men moderaterna splittrar nu borgerligheten i frågan och gör att (s) får majoritet i EU-nämnden.

2 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Jag är böjd att hålla med dig... Det känns inte bra alls.

Mathias Sundin sa...

Delar av alliansen är överens då iallafall =)