2004-10-12

Vem är det egentligen som är radiostyrd?

Den stora frågan är nu om George W. Bush var radiostyrd, som svensk media kallar det, under debatterna. På bilder, som ni kan se här, så är hans rygg inte helt slät. Något buktar ut och det tror nu en del är en radiosändare eller något liknande, som spindoctorn Karl Rove ska ha styrt Bush ifrån. Bushs skräddare säger att det är ett vek i kostymtyget.

Onekligen ser det lite konstigt ut, men herregud, radiostyrd? Ursäkta mig, men hur fan skulle det gå till? På bilderna syns då ingen öronsnäcka så hur ska Bush höra vad någon säger till honom? Eller har de kört upp en kabel i hjärnan på honom och styr honom med joystick? Om det sitter en liten högtalare längre ner så borde väl rimligtvis andra också kunna höra den.

Nån undrade om det kunde vara en skyddsväst, men det tror jag Vita huset har förnekat. Det vore ju annars en förklaring som borde tysta en och annan.

Några republikaner har kontrat med att John Kerry tog upp en penna och att han får instruktioner via den. Det låter ungefär lika troligt. Jag såg dock inte att han petade sig speciellt mycket i örat med den.

Nån lustigkurre sa att det som buktade ut på Bushs rygg var hans ryggrad, något som personen menade att Kerry saknade.

Hur som helst är det tragiskt att en del svenska medier hanterar det här som en seriös nyhet, speciellt Aftonbladet. Är det några som är radiostyrda så är det väl dom.

1 kommentar:

Anonym sa...

nej, vad republikanerna reagerade på var att Kerry hade med sig en penna ÖVERHUVUDTAGET. Det var ett klart brott mot de gemensamt överrenskomna reglerna och till skillnad från demokraterna så finns det videofilm som klart visar att Kerry plockar med något.

Oskyldigt misstag? Kan hända, men reglerna var tydliga på att kandidaterna inte fick ta med NÅGONTING till debatterna.