2004-10-13

Leijonkungen!

Det är inte varje dag jag hyllar Lars Leijonborg men idag ska jag göra det. Han var mycket bra mot vänstern och Lars Ohly i kommunist- och Kubafrågan, i partiledardebatten i riksdagen.

Han pressade honom hårt i frågan om Svensk-kubanska föreningen där Lars Ohly är medlem. Ohly vägrar att gå ur föreningen och det är fullständigt vidrigt! Han ska vara en oppositionell medlem "för att det finns medlemmar med tveksam demokratisyn" Jo, tjena. Det var väl som Leijonborg sa, dagens understatement. SVEK är fullt av bindgalna kommunister som på fullaste allvar hävdar att Kuba är världens bäst fungerande demokrati.

Att de har Ohly och Eva Björklund som medlemmar legitimerar deras verksamhet. Ohly legitimerar dödande och förtryck av en hel befolkning. Att du kan vara partiledare i Sverige och göra det samtidigt, och dessutom styra stora delar av Sveriges politik, genom samarbetet med regeringen är vidrigt.

Det är väldigt viktigt att de andra partiledarna argumenterar som Leijonborg gjorde idag.

Och så lite kritik...

Vänsterblockets strategi är att hitta frågor där Alliansen inte är överens (ännu?) och lyfta upp det i ljuset. Han frågade Leijonborg om fp gick med på 65% i ersättningsnivå, som moderaterna föreslår. Om svaret var ett ja, skulle han överge fps politik, om svaret var nej, fanns det ingen alliansregering, menade Persson.
Leijonborg gick upp o svamlade lite till svar.

Alla i Alliansen måste lära sig svara på sånt här. De måste säga att det finns en grundpaket som alla är överens om, sen kan väljarna välja inriktning genom att det också finns skillnader mellan partierna.
Dessutom måste de kontra med något. I dagsläget är väl kommunistfrågan den bästa. Pressa Persson om Ohly. Rejält.

Inga kommentarer: