2004-09-17

Viktigt med blockpolitik

Dick Erixon påpekar idag något viktigt:

"När socialdemokratin inte längre får stöd av något borgerligt parti i försvarfrågan blir det plötsligt tydligt att socialdemokraterna inte kan regera ensamma. ... De ingår som en del i ett vänsterblock tillsammans med miljöpartiet och vänsterpartiet."

Om Alliansen håller samman i alla frågor, eller iallafall inte gör upp med regeringen, så tvingar det sossarna att göra upp med de gröna och kommunisterna - i alla frågor. Det skulle tvinga dem till beslut som kommer att uppröra många av deras egna väljare. Det kommer också innebära att mp:s krav på regeringsplatser kan bli något som sossarna måste gå med på.

Det ger väljarna två väldigt tydliga val 2006. Det är ren idioti att hjälpa sossarna behålla makten genom att göra upp med dem i diverse frågor. Varför låta ett parti styra Sverige när vi kan göra det? Det är dessutom mycket ärligare mot väljarna. De vet inte vilka frågor sossarna kommer göra upp med centern och i vilka frågor de gör upp med kommunisterna. Blir det två tydliga val vet de vad de får.

Med andra ord - håll ihop.

Inga kommentarer: