2004-09-17

PJ om samarbete med s

Så här skriver SvDs politiske chefredaktör PJ Anders Linder om förhandlingarna mellan s och de borgerliga angående försvaret (min fetstil):

"Vad händer egentligen i försvarsförhandlingarna? Går förseningen bara ut på att Göran Persson om en vecka ska kunna säga att han gjort allt han kunnat, men att borgarna var hopplösa? Jag tror inte det. Jag tror att s vill komma överens med de borgerliga och slippa att på regementsorter och orter med försvarsindustri runt om i Sverige få höra att de sålt ut verksamheten ihop med kommunisterna.

Omvänt tror jag att de borgerliga bryr sig tillräckligt mycket om försvaret för att inte kvadda förhandlingarna i syfte att kunna skylla nedskärningarna på s.

I slutänden är inte spel och poängplockande det viktiga. Det viktiga är att det inte görs kortsiktiga nedskärningar som ger oss för dålig försvarskraft."

Nej, visst, så borde det inte vara, att det viktigaste är att ta poänger från varandra, utan det viktigaste borde vara att se till att Sverige får ett bra försvar. Så kan man resonera i fråga efter fråga, och göra upp med regeringen. Men vad blir slutresultatet? Jo, det blir ett fortsatt socialdemokratiskt maktinnehav och en, i det stora hela, dålig politik. Se tidigare posten, "Viktigt med blockpolitik" för mer resonemang på den här punkten.

Det är dags att sluta ta ansvar nu, för att verkligen kunna börja ta ansvar 2006.

Inga kommentarer: