2004-08-03

Claes Runheim

Vet ni vem det är, Claes Runheim? Programledare i TV? Leder fotbollsprogrammet Avspark? Claes Åkeson menar jag? Ja, det gör jag, fast han heter Runheim numera. Han har gift sig och byter till sin frus efternamn. Det är som upplagt för att bli ett herrans liv i jämställda Sverige. En man som byter till sin frus efternamn! Herregud! Expressen har frågat en varumärkesexpert(!) som ifrågasätter namnbytet.

All heder åt Claes Runheim, säger jag. Det krävs att någon går före och visar vägen för att fler ska följa efter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vet inte vad jag skall tycka, men jag tippar att det hemliga skälet till namnbytet är något så simpelt som att han ville ha ett mer adelsliknande efternamn.

Men inte mig emot i så fall. Jag är helt för ett mer liberalt tänkande när det gäller namnbyten och namngivande på ens barn.
/Johnny (http://stationsvakt.blog-city.com)

Mathias Sundin sa...

Ja, det är mycket möjligt. Hur som helst bra att gör det, oavsett hans mer eller mindre ädla syften.

Anonym sa...

Jag bor granne med Runheims i det område som en gång i tiden var ett regemente, I3 i Örebro. Där har Claes låtit svärfar Roland smäcka upp ett mångmiljonbygge i skrytklass som saknar all relation till den omgivande miljön. Det bara lyser malplacerat och vräkigt.