2004-08-01

Barnfattigdom

DNs Hanne Kjöller har skrivit om den artikelserie som Expressen har kört under sommaren, om Sveriges fattiga barn. Lysande Hanne!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan inte annat än hålla med. Kjöllers ledare är lysande och klär i princip av alla av Expressens artiklar i serien. Sånt är alltid underbart att se. Populister, oavsett politiker eller tidningar, och deras pinsamma resonemang förtjänar den här behandlingen.

Tyvärr har jag inte läst alla expressens artiklar - och alla verkar inte finnas på nätet. Jag skulle speciellt vilja läsa den om stackars Johnny som det är så synd om för att han inte kan få sig ett par 1500-kr skor. Om det räknas som fattigdom att inte få råd med skor för 1500 spänn så har vi kommit ganska långt i Sverige...
Själv jobbar jag heltid med hyfsad lön och känner ändå att jag inte skulle ha råd/vilja lägga 1500 på ett par skor.
Jag tror jag ska skriva till Expressen och beklaga mig över min fattigdom.

/daniel - subjektiv.se

Mathias Sundin sa...

Har inte heller läst allting. Läste de inledande artiklarna och reagerade på Britta Svenssons lösning på problemen (omfördelning, inte tillväxt).
Jupp alla studenter borde väl också sätta igång o gnälla om mer pengar. Jag har inte heller råd med sådana pjux, utlandssemestrar osv.