2004-07-14

Två tips till borgerligheten

Att borgerligheten behöver tänka nytt för att vinna valet 2006, är ingen större nyhet (förutom för de borgerliga partierna, möjligen). Här kommer två tips med inspiration från USA:

1) Arrangera ett "konvent" i början av augusti 2006. Samla politiker och medlemmar från de fyra borgerliga partierna för en helgs konvent ala amerikanska stil. Presentera en skuggregering med statsminister och de viktigaste ministerposterna tillsatta. Poängtera de viktigaste valfrågorna och den gemensamma grunden (de ska redan vara presenterade för väljarna). Skapa en festlig stämning och en vinnarmentalitet.

Skuggregeringen och statsministerposten kan göras extra intressant. På demokraternas konvent i slutet av juli kommer Kerry acceptera partiets nominering och hålla ett avslutande tal. Innan konventet 1992 låg Bill Clinton efter både Bush och den oberoende utmanaren Ross Perot. Under konventet ryckte han till sig en rejäl ledning som han sen aldrig släppte.
På samma sätt kan statsministernkandidaten utses, och hålla ett avslutande tal.

Allt fokus kommer under en helg vara på de borgerliga partierna, deras politik och företrädare kommer bli tydliga för väljarna. Dessutom blir det en perfekt kick off inför slutkampanjen för medlemmarna runt om i landet. Det går att pränta in i alla vad det är för budskap som ska spridas och vad för kritik som ska riktas mot regeringen.

2) Skapa ett gemensamt borgerligt war room. Naturligtvis mest nödvändigt under valkampanjen men även nu skulle partierna sätta ihop några arbetare som granskar allt som s, v och mp gör. Utifrån en gemensamt uttänkt strategi riktas sen kritik och skapas egna utspel.

Persson är också en flip-flopper. Han hattar hit och dit beroende på var vinden blåser. Den gemensamma strategin skulle kunna vara att utmåla sossarna som "flip floppers". I war room:et granskas allt som sägs och görs och jämförs med vad som sagts och gjorts tidigare. Så fort det inte stämmer gör man något av det.

Håll till godo.

Inga kommentarer: