2004-07-30

President John Kerry?

Inatt har John Kerry så hållit sitt hett efterlängtade tal och frågan är om vi såg USAs nästa president ståendes där i Boston Fleet Center. Jag är rätt tveksam. Under de tre första dagarna av konventet har jag imponerats av demokraternas smarta strategi och duktiga talare. Det har varit tydligt att de kommer vara minst lika tuffa mot terrorister som Bush har varit, men att de kommer försöka ena landet och den fria världen. Stryka och visdom är inga motsatser sa Bill Clinton.

Innan talet så tyckte jag John Kerry verkade ganska bra, men efter det vet jag inte riktigt. Och det kan inte vara ett bra betyg. Han försökte få med allting i talet, skulle beröra varenda fråga som fanns. Kriget mot terrorism, kriget i Irak, ett enat USA, en enad värld, miljö, olja, stamcellsforskning, sin egen bakgrund, skattesänkningar, skattehöjningar, budgetunderskott, arbetslöshet, protektionism med mera.
Det gjorde att talet blev ganska hackigt och osammanhängande. De flesta ser dock inte hela talet, utan snuttar ur det och då kanske det är bra att ha berört många ämnen så tv-bolagen har något att visa när en fråga diskuteras under hösten.

John Kerry är inte känd som någon lysande talare, och det var han inte ikväll heller. Han verkade lite stressad (tro på fan det) och var inte så bra på att bygga upp stämningen till de punkter där han skulle säga något klatschigt.

Jag har väldigt svårt att bedöma hur mycket det här kommer hjälpa eller stjälpa, men någon katastrof var det inte.

Andrew Sullivan har som vanligt en klockren analys:

"They have found the right stance in general, but they may not have found the right general for the stance. Bush, in other words, may remain the luckiest man alive."

Inga kommentarer: