2004-07-20

Polisen dödar katter, men varför?

I en artikel i Expressen beskrivs det hur polisen dödar olika skadade djur, istället för att köra dem till en veterinär.
 
Artikeln bjuder på lite beskrivningar hur en polis körde över tre katter med en polisbil, efter att de kastats ut från ett fönster på nionde våningen. En annan polis dängde en hare i en lyktstolpe. Annars är batongen en favorit att knacka djuren med.
 
Sven Stensson, ordförande för Djurskyddet, säger att polisen inte kan göra rätt bedömning om djuret ska avlivas eller inte. De ska köras till djursjukhus och polisen ska betala notan. Djur får inte plågas pga ekonomin, säger han.
 
Visst det låter ju hemskt att små kaniner dödas, men jag undrar varför polisen ska ha någonting alls med det att göra. Har du haft inbrott i bilen så är det ingen som kommer och undersöker, men om en kanin blir skadad rycker de ut. Verkar ju helt rubbat.
 
Sen undrar jag också vad det är för mähän som ringer efter polisen så fort de ser ett skadat djur. Gör något själv! Kör den till sjukhus, slå ihjäl den, låt den ligga, gör vad som helst, men ring för fan inte efter polisen.

Inga kommentarer: