2004-07-20

Hultén klagar på medierna

Gösta Hultén är ordförande i Guantanmogruppen som har jobbat för att få Mehdi Ghezali frisläppt. Idag försöker han tysta medierna i en debattartikel i Aftonbladet. Den fria pressen i Sverige ska tydligen inte få ställa vilka frågor de vill på en presskonferens.
 
Han skriver att presskonferensen stundtals blev en ståndsrätt. De frågade saker som vad han gjorde i London, i Pakistan, vad han tycker om bin Ladin och hur han bekostade resorna.
 
Ursäkta mig Gösta, du gillar säkert Ghezali och det är ju bra, men hur kan de här frågorna vara så farliga. Hans bror är brottsling och han själv blev gripen och anklagad för rån. Är det då inte relevant att veta vad han gjorde hos sin bror i London? Han har inte haft någon inkomst. Är det då inte relevant att veta hur han finansierade alla sina resor? Han befann sig först i Afganistan och greps sen i Pakistan någon månad efter att kriget började. Är det då inte relevant att veta vad han gjorde där? Han har anklagats för samröre med al-Qaida. Är det då inte relevant att veta vad han har för åsikt om den kände terroristen?
 
Det Gösta försöker göra är att tysta den fria pressen. Visst kan massmedia ibland gå till överdrift och hänga ut människors liv. Här har vi dock en kille med en mycket oklar bakgrund och misstänkta kopplingar till den värsta terrororganisationen i världen - som dessutom ställer upp på en presskonferens! Det vore väl väldigt märkligt om inte pressen då får granska hans bakgrund.

Inga kommentarer: