2004-07-22

Mjuka Bush, hårda Kerry

Det är tydligt att se hur Bush och Kerry nu försöker ta poäng på varandras starka områden. Bush är i väljarnas ögon stark i kriget mot terrorism och Kerry i ekonomi och sociala frågor.

Bush pratade igår om att regeringen aldrig ska försöka kontrollera medborgarnas liv, men däremot ge dem verktyg, som utbildning och sjukvård, så att de själva kan förbättra sin tillvaro. Andrew Sullivan påpekar att det kunde varit något som Bill Clinton kunde sagt, och sa.

Kerrys vicepresidentkandidat, John Edwards, pratade igår istället om vikten att återigen knyta förbindelser med USAs allierade i världen. Han menar på att de klagar över hur Bush-administrationen har behandlat dem. Hans fru påpekar något som jag tror kan gå hem hos många människor. Hon säger att hon själv inte vet så mycket mer hur hon skulle bete sig om hennes stad utsattes för ett terroristangrepp, än vad hon visste 10 september 2001. Där har staten en viktig roll att hjälpa medborgarna.

Många amerikaner känner fortfarande en stor skräck för terroristattacker. Kan någon lugna dem genom att peka på deras egen personliga rädsla och förklara hur Kerry-Edwards kommer hjälpa dem, så tilltalar det nog väldigt många väljare.

Inga kommentarer: