2004-07-19

John Kerry ljuger?

Dick Erixon tar idag upp i sin blog det faktum att presidentkandidat John Kerry först stödde ambassadör Wilson som påstod att Bush ljög när han sa i ett tal att Irak försökte skaffa uranium från Nigeria. Det har nu visat sig att det var Wilson som ljög och inte Bush.
 
Erixon menar att Kerry kunde använt sina kontakter i Frankrike för att kontrollera att deras underättelsetjänst också höll med om Iraks försök att köpa uranium. Och att svaret varför han inte gjorde det var för att plocka politiska poäng på Bush.
 
"Kan någon som så lite bryr sig om vad som är sant och vad som är lögn bli amerikansk president?"
 
För det första undrar jag vad det är för kontakter Kerry har rätt in i Frankrikes underrättelsetjänst. Men nåväl, han kanske har den sortens kontakter att kan ta reda på sånt. Och visst stödde han Wilson för att plocka poäng på Bush, men Erixons kommentar om det gör honom möjlig som amerikansk president är lite löjlig.
 
Jag föredrar också presidenter som håller sig till sanningen, men det här en politisk kampanj. De går inte alltid speciellt snyggt till. Jag önskar också att det gjorde det, men båda sidor är precis lika goda kålsupare. Republikanerna spred tidigare ett rykte om att Kerry skulle varit otrogen med en kvinna nu boendes någonstans i Afrika. Kan vi ha en president som sprider sådana ogrundade rykten? Nej, visst det vore väl skönt om vi slapp all den här sortens kampanj. Men vad Erixon gör är att han hjälper till att göra kampanjen smutsigare genom att lyfta fram den här sortens dåliga kampanjmetoder. Isåfall skulle han fördöma metoderna överlag och inte bara ifrågasätta Kerry.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man bortser från den lilla fadäsen att Erixon konsekvent skriver Nigeria istället för Niger (som är det korrekta. De är två olika länder...) så kan man konstatera att Erixon kastar verkligen sten i det berömda glashuset när han skriver "Kan någon som så lite bryr sig om vad som är sant och vad som är lögn bli amerikansk president?"... GWB är väl ett ypperligt exempel på att det går alldeles utmärkt att inte hålla sig till sanningen och samtidigt bli president ;)

daniel, subjektiv.se

Mathias Sundin sa...

Jo, precis. Även om ryktena om Bushs lögner inte alltid är sanna så är det just precis, att kasta stora stenar i småglashus, som Erixon ägnar sig åt.