2004-07-20

Gyllene Tider

Ikväll spelar Gyllene Tider här i Norrköping på Idrottsparken, som ägs av kommunen. De som sitter i Kultur- och fritidsnämnden (jag bla) här i stan har ett kort som gör att de kan komma in på kommunens idrotts- och kulturanläggningar. Officiellt är det för att kunna granska verksamheten, prata med personalen - se att skattepengarna används rätt helt enkelt.
 
Tyvärr har det istället blivit så att kortet används som ett VIP-kort för att gå och se IFK Norrköpings hemmamatcher, eller när det är något annat stort evenemang i stan. 
  
På kvällens spelning kan vi politiker alltså komma in gratis och se Gyllene Tider spela. Jag själv har tackat nej för jag skulle inte gå dit för att granska verksamheten utan för att lyssna på Gessle o co. Då kan jag isåfall betala själv. Nu gör jag inte det för jag har inte riktigt råd, eller väljer iallafall att prioritera mina begränsade resurser för annat. Tydligen har inte heller kommunstyrelsens ordförande råd, inte heller nämndens ordförande och vice ordförande. Stackare. Tur då att de kan använda kortet för att komma in, vilket de också tänker göra.

Kanske är de där för att granska verksamheten? Ja, kanske det. Kommunstyrelsens ordförande är isåfall väldigt intresserad av just Idrottsparken. Han går nämligen på nästan alla IFK Norrköpings hemmamatcher. Att stans mäktigaste man tar sig sån tid för att verkligen försäkra sig om att skattepengarna används rätt. Synd bara att det är skattebetalarna som pröjsar hans biljett.


Inga kommentarer: