2004-06-13

Vad blir valresultatet?

Fotbolls-EM sparkade igång igår och jag har tippat lite resultat med några polare. Det är rätt skoj så jag tänkte göra det med dagens valresultat också. Så här blir det tror jag:

(c) - 5,8%
(fp) - 8,9%
(jl) - 6,9%
(kd) - 4,5%
(m) - 24,8%
(mp) - 6,3%
(s) - 30,9%
(v) - 11,9%

Jag tror alltså att Junilistan gör ett mycket bra val. Dock räcker det bara till ett mandat. Junilistan har haft en fullkomligt perfekt avslutning. När folk väl började fundera lite på vad de skulle rösta, så gjorde de ett ryck i opinionen och har dominerat medierna de senaste dagarna. De framstår (bla tackvare SVT) som hårt kämpande gräsrötter som har hela etablissemanget mot sig. Att det är rika direkörer som står bakom partiet har de effektivt lyckats hålla borta från rampljuset. Att flera borgerliga väljare tänker skicka en sosse (Nils Lundgren) till Bryssel - för att bekämpa byråkrati! - är en prestation utöver det vanliga.

Nu finns tydligen planer på ett parti till riksdagsvalet också. Vi har egentligen tillräckligt med partier i Sverige, men samtidigt så behövs det lite konkurrens som sporrar till nytänkande.

Inga kommentarer: