2004-06-29

Nationaldemokraterna bättre än Sundsvall Hockey

Idag har hockeytränaren i Sundsvall Hockey, Sune Bergman, erkännt att det är han som har misshandlat sin sambo. Samtidigt erkänner Tor Paulsson (NDs toppkandidat till Europaparlamentet och portalfigur i deras kampanj mot kvinnomisshandel) att det är han som misshandlat sin sambo på en fest.

Det som är intressant är att Sundsvall Hockey låter Bergman fortsätta sitt jobb som tränare, medan Nationaldemokraterna utesluter Paulsson. Eller som man uttrycker det, förutsätter att han säger upp sitt medlemskap självmant.

En kommentar från Svenska Hockeyförbundets ordförande, Christer Englund, på frågan vad han tycker om klubbens beslut att låta Bergman fortsätta, säger det mesta:

"Det är föreningens sak. En av idrottens styrkor är att vi kan ta hand om och hjälpa folk när någonting går snett."

Hjälpa folk? Är det idrottens styrka att de kan hjälpa svin som misshandlar andra? Hade han tyckt att Sundsvall Hockey skulle ställa upp o hjälpa Sune om det hade varit Christer Englund han hade spöat upp?

Kvinnomisshandlare ska sitta i fängelse, precis som andra brottslingar. Är det någon idrotten ska hjälpa så är det sambon.

Inga kommentarer: