2004-06-05

Mer extremvänster - och lite höger

DN avslöjar idag att förutom Herman Scmmid (v) så har Yvonne Ruwaida (mp), Ulf Nilsson (fp) och Anki Elken (c) varit i kontakt med terrororganisationen Mujahedin. Nilsson och Elken tar avstånd från organisationen, men det är illa nog ändå.

Självklart vägrar Yvonne Ruwaida göra samma sak:

"Det är inte min uppgift att betygsätta organisationer."

Det kan du ge dig f-n på att det är Yvonne! En riksdagsledamot har ett stort ansvar att ta reda på vilka personer och organisationer de beblandar sig med. Deras position ger alla som de har samröre med någon sorts legitimitet.

Ruwaida klagar istället på EUs och USAs listor över terrororganisationer. Hon säger att det sätter rättssäkerheten ur spel och att:

Det måste vara handlingar, inte personer eller organisationer, som terrorstämplas.

Så organisationer eller personer som utför terrorhandlingar ska inte kallas terrorister, är det så hon menar?

Till saken hör att det inte råder några större tvivel om vad Mujahedin pysslar med. De är väldigt aktiva i Irak genom att utföra hundratals bombdåd och slåss mot amerikanska trupper i Falluja. Kolla bland annat här, här, här och här. Bland länkarna finns en amerikanska marinkårssoldat men också en person som beskyller de amerikanska trupperna för slakt av kvinnor och barn. De har alltså helt olika syn på kriget men är överens om en sak, att Mujahedin finns i Falluja och slåss.

Till sist så måste Lars Ohly hedras lite grann. Vänstern brukar ha väldigt svårt att hantera sådana här saker rätt, men nu tar faktiskt Ohly avstånd från organisationen och säger att Schmid har gjort fel. Bra Ohly!

Inga kommentarer: