2004-06-30

Churchill vs. Atlee igen?

Dick Morris drar parallellen mellan 1945 års val i Storbritannien och det nuvarande valet i USA. (Hittade länken hos erixon.com) 1945 så förlorade(!) Churchill mot Atlee, trots att större krigshjälte och ledare är svårt att hitta. Atlees trick var att inte utmana Churchill på krigsområdet, utan istället skjuta in sig på att Atlee var betydligt bättre i fredstid. Churchill var någon man lutade sig mot i krig, men det var över nu och nu behövdes andra egenskaper.

Jag var inne på samma spår igår, även om jag inte drog parallellen till Storbritannien. Nu när tiderna håller på att bli bättre, så kanske det är en annan sorts president det amerikanska folket vill ha. Som jag tolkade CBS undersökning, så uppfattar befolkningen Bush som lite fyrkantig typ, men som står för vad han säger och driver sin linje. Det blir inte alltid rätt, men bättre det än ett velande.

Som Dick Morris skriver så ska alltså Kerry inte skjuta in sig på terroristerna (ha ha..) eller Irak, utan på ekonomin, sociala frågor osv. Det verkar vara precis det han gör också. Kritiken mot Bushs hanterande av terrorister eller Irak är ganska svag.

Som Dick Erixon skriver är det valstrategi i den högre skolan.