2004-05-30

Vilken partigrupp hör du hemma i?

Om du är osäker hur du ska rösta den 13 juni så kan du testa på Votematch. Jag fick ELDR på en klar förstaplats följt av European Greens.

Det är inga viktigare frågor jag och ELDR skiljer sig i. Den kanske tyngsta är frågan om en EU-armé, där ELDR är positiva och jag negativ. Försvarssamarbetet bör ligga i NATO. Däremot kan det vara bra med en europeisk militör insatsstyrka för att i framtiden kunna hindra sån människoslakt som pågick på Balkan. Kanske det som ELDR menar?

Det kan vara lite intressant att titta på European Greens där miljöpartiet håller till. Den partigruppen vill att EU ska ha en gemensam utrikespolitik (och utrikesminister) utan vetorätt för enskilda länder och att EU ska kunna ta ut skatt. Inte direkt miljöpartiets politik.

Den konservativa gruppen EPP (med m och kd) tycker inte Turkiet ska få gå med även om de uppfyller kraven på mänskliga rättigheter och demokrati. Är det islam de är emot isåfall? Det verkar inte helt ologiskt med tanke på att de vill att Gud nämns i den nya konstitutionen. Ja, herregud.
Intressant är att även EPP är för en EU-skatt och att de stödjer den nuvarande jordbrukspolitiken...

1 kommentar:

Mathias Sundin sa...

Ja, hur går det ihop sig.. European Greens verkar vara federalister och det kan man nog kalla mig också. Jag valde bl.a. gemensam utrikespolitik som en viktig fråga, det är det kanske för EG också?