2012-08-30

Rob Portman, Tim Pawlenty och Mike Huckabee


Rob Portman var länge den som flest trodde skulle bli Mitt Romneys vicepresidentkandidat. Han skämtade själv om det direkt i början av sitt tal.

Det sägs att jag var på Romneys shortlist, "I guess it wasn't short enough." Det föll platt.

Portman drog sedan upp ett antal skillnader mellan Romney och Obama. Romney har jobbat i näringslivet, Obama har det inte. Vem skulle ni vilja ha som investerade era pengar? frågade Portman.

Ett ganska illa genomfört tal. Han försökte för mycket, kom inte i synk med publiken och flera oneliners föll till marken, eftersom han inte lyckades få publiken att uppfatta att det var dags att klappa.

Det togs sig lite mot slutet och han fick publiken att skandera "no more years", som alternativ till "four more years", som demokraterna kommer ropa på deras konvent nästa vecka. Ändå, verkligen inget höjdartal.


Tim Pawlenty var, liksom Portman, på den där listan av vicepresidentkandidater, precis som han var 2008. Ingen besvikelse över att inte ha blivit vald märktes. Istället skämtade han friskt. Welcome to Obamas retirement party, inledde han glatt med.

Han fortsatte i den stilen: Obama har skapat fler ursäkter än jobb, Obama är som en tatuering, coolt när man var ung, men nu tänker man: what was I thinking?! Obama säger ge mig mer tid och pengar. Din tid är ute, och vi har slut på pengar!

Men var lite schyssta, sa han: Många människor misslyckas på sitt första jobb.

Han blev seriös också, men i huvudsak var det ett humoristiskt tal. Bra inlevelse, bra flyt och ett rätt igenom bra tal


Mike Huckabee är den person jag träffat och sett med bäst scennärvaro. Det var en njutning att besöka hans kampanjevent i New Hampshire för fyra år sedan. Han har en bra röst och ett flyt i talet som är medryckande, och han levererade ett bra tal.

Han riktade sig mot de evangelikala väljarna och drog bland annat upp Obamas konflikt med katolska kyrkan.

Ett snyggt tal, inte briljant, men Huckabee är skicklig och träffade rätt i bröstet på många av de socialkonservativa väljarna.