2012-08-22

Ditt och datt

Bilden är fejk, men kul
Nu har siffrorna för kampanjernas finanser blivit offentliga. Romney-kampanjen och republikanska partiet hade, den sista juli, 186 miljoner dollar i kassakistan. Obama-kampanjen och demokratiska partiet hade 124 miljoner dollar.

Hittills har Obama-kampanjen spenderat 325 miljoner dollar. Romney-kampanjen 165 miljoner.

Restore Our Future, som stödjer Romney, drog in 7,5 miljoner dollar och har drygt 20 miljoner i kassan. Priorities USA Action, som stödjer Obama, drog in 4,8 miljoner och 4,2 miljoner i kassan. American Crossroads, som stödjer republikanska kandidater, drog in 7,7 miljoner och har 29,5 miljoner i kassan.

---

Har det blivit något "bounce", något skutt upp i opinionen, för Romney efter att han utsett Paul Ryan till vicepresidentkandidat? Om vi tittar på genomsnittet hos RealClearPolitics kan vi se en uppgång för Romney från 43%, dagen efter Ryan utsågs, till 45,5% (+2,5%) idag. Obama stod 12 augusti på 47,7% och nu på 47% (-0,7%).

Det blir inte helt rättvisande eftersom mätningar som presenterades 12 augusti inte mäter 12 augusti, utan dagarna innan. Det är i alla fall ett tydligt trendbrott dessa dagar. Från ett par veckor då Obama ökade avståndet, till ett par veckor där avståndet har minskat.

Jämfört med det historiska genomsnittet+4% som en VP-kandidat har gett, enligt Nate Silver på NY Times, så kommer Romney-Ryan inte upp i det.


1 kommentar:

Anonym sa...

Nej, de två partierna är inte lika goda kålsupare i det här fallet.