2012-08-29

Chris Christies tal

Det är omöjligt att inte få någon sorts känslor inför guvernören från New Jersey. Oavsett vad man tycker om åsikterna är sådana personer en krydda i livet och politiken. 


I kväll var han lika kraftfull som vanligt och talade om för alla som ville lyssna (och inte ville lyssna) varför det fick vara slut på allt tjafs om att det inte gick att fixa Washington. Det hade ju gått i New Jersey, då går det i Washington.

Han gick igenom allt som man hade sagt var omöjligt att göra i New Jersey, balansera budgeten, sänka skatterna, stå upp mot fackföreningarna, och så vidare. Nu, tre år senare, har vi gjort allt det, sa han. Det går att göra i Washington D.C. också.

Son till en irländsk pappa och en siciliansk mamma, som han kallade "the enforcer" förstår man att han blev som han blev. Och med den attityden talade han om vad republikanerna står för och vad demokraterna står för. Det var i grunden det vanliga, om hur den ena sidan säger sanningen och har lösningarna, de andra inte.

Det jag saknade var ett starkt case för Mitt Romney. Naturligtvis sa han att det var Romney och Paul Ryan som skulle fixa problemen i Washington, men mest för att de var republikaner.

Ett bra tal, underhållande och kraftfullt levererat, men Chris Christie överglänstes av Ann Romney.