2012-04-12

Kampanjslogans

Det var då det, nu har Obama svårt att hitta en slogan.
För ett par dagar sedan skrev Politico om Barack Obamas problem att hitta en slogan. Det senaste året har han testat fem stycken: Winning the Future, We Can’t Wait, An America Built to Last, An Economy Built to Last, A Fair Shot.

Nordegren i P1 tog upp ämnet i går, nu när Barack Obama och Mitt Romney har ställt in sitt fokus på varandra (för att lyssna, klicka här). De bad mig och Elisabeth Walentin, pr-konsult som jobbat i Obama-kampanjen, att kommentera och komma med förslag på slogans.

Det blev ju inte så mycket betänktetid men mina två förslag var för Romney "Turn Around America" och för Obama "Fair and Prosperous America".

Knappt två tredjedelar av amerikanerna tycker att USA är på väg i fel riktning, det behöver vända. Ett av Romneys mest framträdande egenskaper är att han vid flera tillfällen vänt dåliga företag till framgångsrika, ett OS från skandal till framgång och även var hyfsat framgångsrik som guvernör.

Obama har fokuserat en hel del på rättvisa, inte minst med fokus på att miljonärer ska betala lika hög skatt som medelklassen. Det kan funka bra mot exempelvis blue collar workers, men räcker inte för att vinna valet. Det måste finnas något framåtsyftande, prosperous, blomstrande.

I inslaget nämnde jag några andra historiska slogans, bland annat Dwight Isenhowers "I Like Ike", som jag också råkade sjunga lite av... Så här låter den i original:Här är några andra slogans, eller budskap:

Don't swap horses in the middle of the stream - Abraham Lincoln, 1864.
Keep cool with Coolidge - Calvin Coolidge, 1924.
In your heart you know he’s right - Barry Goldwater, -64 (som LBJ vände till: In your guts, you know he's nuts).
Not Just Peanuts - Jimmy Carter, -76, som var jordnötsodlare.
Ross for Boss - Ross Perot, -92.
Building a bridge to the 21st century - Bill Clinton, 96.
Reformer with results - George W Bush, -00.

 Hos Presidents USA hittar ni en väldig massa slogans.

Har ni några förslag på slogans?

5 kommentarer:

Anonym sa...

För Romney:
Change it back
Change for good
Change the economy back
They couldnt do it, I can

Basse sa...

"Spare some change?" För både Romney och Obama.

Emil sa...

Till Romney: "For an American future".

Obama: "America, soon an European welfare state" eller "Continuing the road to hell".

Ironi vad gäller Obamas slogans. Men Romneys vore väldigt bra tycker jag. Håller givetvis på Ron Paul, men om jag måste välja mellan Obama och Romney är valet enkelt.

jj sa...

Keep the change

Mathias Sundin sa...

Haha bra allihopa!