2012-01-04

Intrade

Jag skrev för några dagar sedan att jag köpt "Santorum-aktier" på Intrade (en blandning mellan aktiebörs och betting). Ett par har frågat på mejlen hur det har gått.

Aktiekursen på Intrade består i hur stor chans det är att något inträffar. Som att Rick Santorum vinner den republikanska nomineringen. Eller att han vinner Iowas caucus. Om det infaller får man mellanskillnaden mellan den procentsats du köpte till och hundra procent.

Köpte du aktier för 10 dollar till kursen 50% och den händelsen inträffade så får du tillbaka dina 10 satsade dollar, plus lika mycket till.

Jag hade flera gånger påpekat i bloggen att Rick Santorum är en seriös kandidat som passar bra i Iowa och mycket väl kan stiga och göra bra ifrån sig, speciellt eftersom det gick så upp och ner hela tiden mellan kandidaterna.
När jag kollade på Intrade låg Santorum bara några tiondels procent före folk som Jeb Bush, som inte ens ställer upp och inte heller kommer ställa upp. Det tyckte jag verkade bisarrt, och köpte 500 aktier på att han skulle vinna nomineringen. Inte för att jag trodde det, men jag trodde på hans chanser i Iowa och tänkte sälja aktierna efter en framgång där.
Köpte också aktier att han skulle komma etta och komma tvåa. Det senare inföll ju som bekant så där trillade det in lite slantar. Har också sålt en stor del av de andra aktierna. Totalt handlar det om en vinst på några tusenlappar. Ska köpa en extra fet burgare för stålarna i New Hampshire.


2 kommentarer:

Daniel sa...

Grymt, grattis till stålarna!

Gustav Lundblad sa...

Bra jobb! Körde en liknande stunt 2008 då jag investerade i John McCain-nominering på en oddsbörs ett par veckor innan New Hampshires primary.