2009-11-12

Republikanerna i ledningen igen

Efter Bushs seger och republikanernas kontroll av hela kongressen 2004 pratade många om en permanent republikansk majoritet. Två år senare var den borta. När Barack Obama vann 2008 hade demokraterna motsvarande sits med kontroll över hela kongressen och Vita huset. Mycket riktigt pratade folk då om ett mycket långvarigt demokratiskt maktinnehav.
Så kan det naturligtvis bli, men saker och ting ändras snabbt inom politiken. De tidigare uträknad republikanerna är nämligen tillbaka på banan.

Gallup ställer i sina mätningar frågan till väljarna om de skulle rösta på den republikanska eller den demokratiska kandidaten. Demokraterna har länge varit i ledningen, men nu har republikanerna kommit ifatt och förbi. I juli sa 50% att de skulle rösta på demokraten och 44% på republikanen. Nu leder istället republikanerna med 48 mot 44%.

Det stora tappet hittas hos mittenväljarna, från ett likaläga 43-42 i juli till 52-30% idag.

1 kommentar:

Amer Al-bayya sa...

Till Bush:Varför tror du på krig mer än på fred och rättvisan??
Kriget mot Gaza går vidare,sa du.!!

7 Frågor till politiker i västvärlden!!
Makt är makt, Pengar är pengar, Mördare är mördare.Irak är förstört som land.kriget var på Israels order till Bush och Blair.USA krigar för Israels skull.Mot Libanon,Syriena,Gaza och Palestina.Varför besöker varje USA:s president AIPAC org.först??Vem är AIPAC??Har ISRAEL makt över USA:s politik??.
Jag vill tala om USA, UK, Frankrike,EU , FN och Israel:s ockupation och brott mot folkrätten, mänskliga rättigheter och internationell rätt men jag vill veta var rättvisan är och hur man kan skapa såna orättvisor mot Palestina i de demokratiska länder som försvarar människans liv och rättigheter.Arabvärlden kommer attkräva alla ersättningar för politikernas brott mot alla lagar och regler i vårt liv och vår värld.
Jag frågar alla politiker :-
1- Vem stödjer och hjälper Israels ockupation och alla brott?
2- Vem stödjer och hjälper Israels kärnvapen och förbjudna vapen??
3- Vem ger stöd och hjälp till Israel i FN??
4- Varför försvarar USA,UK Israel orättvist??
5- Var är alla FN:s resolutioner mot Israel??
6- Varför går Israels ockupation, brott vidare??
7- Vem kan stoppa Israel??
Politikerna i västvärlden begår brott och de är skyldiga och olagliga.
Denna politik skapar mer orättvisor,hat, rasism, brott och terror..
Jag väntar på ett svar och ett stopp och ett straff mot alla som begår såna brott och ockupation.Nu är det nog noch stopp..Befria Palestina nu..Det är bättre för alla,USA.