2009-09-16

Ditt och datt

Republikanska partiet pumpar in sju miljoner dollar i guvernörsvalet i Virginia, två miljoner mer än demokraterna.

Craig Deeds, demokraten i guvernörsvalet i Virgina, fick under juli och augusti in 3,5 miljoner dollar. En halv miljon mer än republikanen Bob McDonnell, men den senare har mer pengar i kassakistan, 5,8 mot 4,4 miljoner dollar.

President Obama fortsätter offensiven inom sjukförsäkringsfrågan. Under den kommande helgen blir han intervjuad i inte mindre än fem TV-program.

Kongressledamoten Stephen Lynch som nyss meddelade att han ställer upp i senatsvalet i Massachussetts, meddelar nu att han inte alls gör det.

Max Baucus (D-Montana) reformförslag av sjukförsäkringen vinner inget stöd från de tre republikanerna i förhandlingsgruppen. Inte heller får det stöd av senator Jay Rockefeller (D-W.Va), som är den första demokrat att säga nej till det.

Kongressledamoten Joe Wilson, som skrev "You lie!" till president Obama under hans tal till kongressen, får en officiell reprimand av representanthuset. Detta har satt fart på bidragsgivarna. Wilsons motståndare nästa år har fått in 1,5 miljoner dollar och han själv en miljon.

Senator Chris Dodd (D-Connecticut) har återhämtat sig från prostatacancer och verkar återhämta sig något i opinionen. Han är nu fyra procentenheter efter utmanaren Rob Simmons.

Dodd får dock en ny utmanare att tampas med. World Wrestlings Entertainments VD, Linda McMahon ställer upp i senatsvalet i Connecticut.

Skunken vid familjepicknicken, så beskrivs vicepresident Joe Biden, av en rådgivare i Vita huset. Med det menas att han vågar stå för en egen, ibland obekväm åsikt.

I Nevada hoppar Brian Sandoval av sitt uppdrag som domare i Nevadas Högsta domstol för att ställa upp i guvernörsvalet.

1 kommentar:

chall sa...

Jag funderar lite på om du sett den upseglande konflikten över demokraternas representant från västra TN

http://www.nytimes.com/2009/09/14/us/14memphis.html?_r=1&sq=memphis&st=cse&adxnnl=1&scp=1&adxnnlx=1253297666-roeShJXL5BAva7oPMeKnQQ

Iaf här nere är det en större diskussion eftersom f.d. Mayor Herenton undersöks för korruption och även för att ju längre österut i TN desto mer republikanskt.

Sen undrar jag om du följer South Carolina diskussionen fortfarande? Han vägrade avgå förra veckan men jag har för mig att dom sa att republikanska partiet skulle misstroendeförklaingsrösta om honom?!