2009-06-18

Ditt och datt

En reformering av sjukförsäkringssystemet är på gång i USA och frågan avgörs huvudsakligen i senaten, under ledning av nestorn Ted Kennedy. The Fix pekar ut sex senatorer som har nyckelroller i dramat.

Sarah Palin och David Letterman har bråkat friskt senaste tiden efter att hon reagerat mot ett skämt från Letterman om hennes dotter. Nu har Letterman bett om ursäkt och Palin accepterat.

Senator Chris Dodd har uppförsbacke i karriären just nu. Det mesta har gått snett sedan han floppade i presidentvalet förra året. Nu finns det dock chans till en comeback, menar The Fix, när president Obamas reglering av finansmarkanden ska genomföras. Som ordförande i Banking Committee spelar Dodd en nyckelroll.

Senator Arlen Specter bytte parti till demokraterna bland annat för att få behålla sin plats i senaten, och han blev lovad en lugn resa i primärvalet. Nu utmanas han dock troligen av Joe Sestak, kongressledamot från Pennsylvania, som säger att väljarna förtjänar en riktig demokrat: "Not someone who might be with us just this year or next year for their own political survivability."

Demokraterna har sin beskärda del av män som glömmer bort vem dom är gifta med. John Edwards talar ut efter hans utomäktenskapliga affär och utesluter inte en politisk comeback.

Det gäller att ha hårda armbågar i politiken. En som tydligen mjuknat lite är Hillary Clinton som fick en fraktur på sin armbåge när hon ramlade. Det är ingen fara med henne och hon jobbar på som vanligt.

Charlie Crist leder stort i Florida.

Pastor Jeremiah Wright är i blåsväder igen. Nu är det judarna som inte låter honom prata med Obama, menar han och referar kanske till stabschefen Rahm Emanuel.

Inga kommentarer: