2009-05-24

Ditt och datt

Återigen tonar en högt uppsatt demokrat ner frågan om mänskliga rättigheter inför ett besök i Kina. Först ut var utrikesminister Hillary Clinton, nu är det talmannen Nancy Pelosi.

Det är nu bara drygt två veckor kvar tills demokraterna får rösta om vem de nominerar till att bli guvernör, i valet som äger rum i november i år. Terry McAuliffe leder och hos republikanerna är chefåklagaren Robert McDonnell klar sedan tidigare.

Jag har tidigare rapporterat att Mississippis guvernör, Haley Barbour, planerade en resa till Iowa, vilket fick en del spekulationer om att Barbour går i presidentplaner att florera. Nu ska han dessutom åka till New Hampshire. Det hela är bara en slump, säger hans personal. Fan trot.

En annan som åker till Iowa är senatorn från Nevada, John Ensign, vilket naturligtvis också höjer hans profil nationellt.

Ytterligare en som funderar, eller laddar, för 2012 är Mitt Romney. Nu åker han på en liten turné i Virginia för att hjälpa republikanska kandidater där, bland annat med fundraising.

President Obama hoppades kunna återvända till Chicago med maximalt ett par månaders mellanrum, sa han när han lämnade för Washington i januari. Hittills har han bara hunnit med ett återbesök, för tre månader sedan.

Tidigare kongressledamoten, John Kasich, kommer att ställa upp i guvernörsvalet i Ohio, säger två källor till CNN. Han utmanar därmed sittande guvernören, demokraten Ted Strickland.

John McCains och Barack Obamas vägar korsades igen när han McCains son, Jack, tog examen från stridsskolan i Annapolis. Samma sak som Jacks far, farfar och farfars far, den senare för 103 år sedan.

TheFix ger en kort sammanfattning och kommentarer kring Nancy Pelosi och hennes problem kring CIA och information rörande torytmetoder.

Hur nära står vicepresident Joe Biden presidenten? Det frågar sig Politico och kommentererar det hela.

Efter Barack Obamas tal som bland annat berörde fångarna på Guantanmo sa majoritesledaren i senaten, Harry Reid, att Obama fortfarande behöver komma med mer detaljer hur det hela ska hanteras. Vilket var ungefär vad republikanerna sa, om än i lite mer färgstarka ordalag.

Ron Pauls son, Rand Paul, meddelade nyligen att han tänker utmana sittande republikanska senatorn Jim Bunning om hans plats i senaten i nästa års val.

Inga kommentarer: