2009-05-12

Ditt och datt

Det har spekulerats länge om Floridas republikanska guvernör, Charlie Crist, ska ställa upp i senatsvalet för att försöka efterträda Mel Martinez som slutar nästa år. Idag förväntas han lansera sin kampanj.

45 moderata demokrater i representanthuset protesterar för att de anser att de inte får tillräcklig insyn i det förslag som håller på att tas fram för att reformera sjukförsäkringssystemet.

Den amerikanska befälhavaren i Afghanistan får foten av försvarsminister Robert Gates.

Även Michael Steele har klarat av sina första 100 dagar på jobbet som ordförande för det republikanska partiet. LA Times granskar hans skakiga start.

Joe Biden valdes framförallt som vicepresidentkandidat på grund av hans erfarenhet av utrikespolitik, ordförande för senatens utrikesutskott som han var. Men i bagaget finns också annan erfarenhet som nu kommer väl till pass. Biden har också varit ordförande för senatens justitieutskott, som är central i utnämningen av nya HD-domare. I den rollen hanterade han ett halvt dussin utnämningar till HD.

Dick Cheney fortsätter att ta plats i debatten, nu genom att säga att Colin Powell inte längre är republikan

President Obama verkar vara en Star Trek-nörd. Han kan i alla fall hälsa som en.

Barack Obamas stora tal till den muslimska världen kommer hållas i Egypten i juni.

MoveOn.org laddar för att se till så att Arlen Specter inte blir demokraternas val i nästa års senatsval i Pennsylvania.

Obama planerar att återuppta de hårt kritiserade militära rättegångarna på Guantanamo, dock med en del förändringar som ska stärka rättssäkerheten.

Inga kommentarer: