2009-03-09

Kort ditt och datt

Hej alla! Ledsen för den bristande uppdateringen. Jag har haft tokmycket att fixa inför Folkpartiets riksmöte där jag höll i tre seminarier. Samtliga hade stark koppling till mina erfarenheter från kampanjande i USA. Två seminarier var tillsammans med Olle Wästberg (en stor ära!), där vi pratade om vad man kan lära från USA. Det tredje seminariet var dörrknackning i praktiken. Vi bussade ett 40-tal personer till Norrköping och lät dem testa på dörrknackning. Mycket lyckat!

Nu ska det bli lite bättre med uppdateringar. Jag har inte kunnat läsa igenom allt som hänt i USA den senaste veckan, så får lite av det jag hittat. Som sagt, nu blir det bättre igen.

Michael Steele har fått en lite tuff start som ordförande för republikanerna. Det pratas till och med redan om att han ska ersättas. Han har gett sig på populära Rush Limbaugh, sagt att han ska stödja republikanska utmanare till de tre republikanska senatorer som röstade för Obamas stimulanspaket, och så vidare.

President Obama kommer besöka Turkiet i samband med att han besöker Europa i slutet av mars och början på april. Han kommer delta i ett ekonomiskt toppmöte i London och även besöka Frankrike, Tyskland och EU:s ordförandeland Tjeckien.

Obama-teamet jobbat betydligt hårdare än Bush-teamet på att påverka och ligga bra till hos opinionsbildare i Washington. När David Brooks kritiserade Obama-administrationen ringde inte mindre än fyra personer från Vita huset honom för att förklara varför han hade fel.

Imorgon börjar årets största strid mellan näringslivet och fackföreningsrörelsen, den så kallade card check battle. Det formella namnet är Employee Free Choice Act och innebär att en fackförening får bildas på en arbetsplats genom att folk skriver sitt namn på ett kort, eller ett upprop, istället för genom en hemlig valprocedur.

Rahm Emanuel, lämnade ju en plats i representanthuset för jobbet som Barack Obamas stabschef. Den platsen ska återbesättas genom ett val i hans disitrik i Illinois. Den det troligen blir är Mike Quigley. Politico berättar vem han är.

1 kommentar:

Corona sa...

De tog inte lång tid för Steele att be Limbaugh om förlåtelse. Finns en person bland republikanerna som de andra inte kan ge sig på. Vare sig han är deras ledare eller inte så kommer ingen av dem undan att kritisera Limbaugh. Nu har ju även Gingrich kritiserat honom, Limbaugh har gett tillbaka, så vi får se om Newt kan stå upp mot Rush. För annars så är ju republikanerna iallafall eniga om att Limbaugh inte får kritiseras.

Inte mycket enighet bland republikanerna i senaten, först då de tre senatorerna som Steele har gett sig på, där det nu sägs att Specter sägs planera att lämna republikanerna helt och hållet och ställa upp som oberoende kandidat eftersom han precis som de två andra troligtvis inte överlever ett republikansk primärval. Att vinnarna i dessa primärval inte kommer överleva sina senatsval verkar inte vara särskilt viktigt för GOP.

Till det kan man även lägga senator Bunning som hotar med att hoppa av om RNC inte stödjer honom. (Kentuckys demokratiske senator skulle välja hans efterträdare.)

Finns säkert en Rasmussenundersökning någonstans som kan dämpa oron.