2009-03-01

Ett steg tillbaka för Bobby Jindal

Louisianas blott 37-åriga guvernör, Bobby Jindal, höll svarstalet till president Obamas tal till kongressen. Han har varit en stigande stjärna i det republikanska partiet. John McCain övervägde att välja honom som vicepresidentkandidat. Svarstalet kunde ha etablerat honom som den ledande kandidaten inför 2012 års val (som han säger att han inte kommer ställa upp i). Men kritiken, från republikanskt håll, har varit hård efter talet.

Det är hans dåliga framträdande som kritiken huvudsakligen handlar om. Han har annars tidigare fått en del beröm för hur han hanterat exempelvis town hall-möten.

"You can't go on TV and counter Obama with that," säger Laura Ingraham.

"He should never be allowed near a teleprompter again!", sa Kathryn Jean Lopez från National Review.

Bloggen 538.com visar hur Jindals aktie på inTrade stördök efter talet. Man satsar där på om Jindal kommer vara republikanernas presidentkandidat 2012.


Jag tycker reaktionerna är något överdrivna. Helt klart fick sig varumärket Bobby Jindal en hyfsad törn, men han är inte på något sätt uträknad.
Utan tvekan kommer en kandidats retorik vara en viktig faktor när republikanerna utser sina nästa presidentkandidat. De vill inte igen uppleva negativ rapportering efter ett torrt och obekvämt tal framför en grön skärm, som efter McCains tal när Obama tog hem nomineringen. På det området måste Jindal nu visa sina kritiker att de har fel.

2 kommentarer:

Overseas sa...

Den främsta kritiken verkar handla om att Jindal var för "scripted". Sannolikt så var hela hans tal överproducerat och han hade själv inte riktigt det självförtroende som en stark kandidat behöver för att avvika från manuset.

Corona sa...

Det är ju inte bara hans genomusla framträdande som skapar problem för Jindal, desutom så verkar ju sanningshalten i hans berättelse inte vara särskilt hög.

Positivt för Jindal är ju att partiets starke man, Limbaugh, fortfarande stödjer honom och att denne inte tvekar en sekund att ge sig på de inom partiet som uttrycker sig negativt om Jindal.