2009-03-12

Ditt och datt

Michael Steele har det inte lätt just nu. Igår kom rykten om att en misstroendeförklaring förbereddes mot honom. Idag får han försvara vad han sagt om abort. Det lät som han uttalade sig för abort, men skickar idag ut ett pressmeddelande att han är abortmotståndare.

Ett antal ekonomer ger president Obama och hans finansminister dåligt betyg. En majoritet av de tillfrågade ekonomerna var missnöjda med hans arbete på området hittills.

Stu Rothenberg skriver att valet i New Yorks tjugonde distrikt, för att ersätta numera senator Gilibrand, kan gå åt vilket håll som helst: "Republicans and Tedisco should no longer be considered favorites to win the seat. The race is now a pure toss-up."

Många demokrater laddar för att utmana Kirsten Gilibrand om hennes plats i senaten när hon är uppe för omval om två år. Flera av Hillary Clintons tidigare medarbetare och donatorer hjälper nu Gilibrand. Även Bill Clinton drar sitt strå till stacken genom en fundraisinggala för Gilibrand.

South Carolinas guvernör Mark Sanford, med troliga presidentambitioner 2012, kommer att be president Obama att få använda pengar från stimulanspaketet för att betala ner delstatens skulder. Han menar att om pengarna används till utgifter kommer kostnaderna att finnas kvar när stimulanspengarna är borta. Om han får nej från Obama kommer han tacka nej till pengarna.

USA ber nu sina allierade i NATO om input på en ny strategi för Afghanistan. Senast var det vicepresident Joe Biden som efterfrågade synpunkter när han var på en endagsvisit vid NATO-högkvarteret i Bryssel.

Barack Obama lanserade i veckan en reformering av det amerikanska skolsystemet. Bra lärare ska belönas och ersätta dåliga lärare och ökade resurser i de unga åren var en del av medicinen.

Det är inte bara radioprataren Rush Limbaugh som är i demokraternas skottglugg. Republikanernas nummer fyra i representanthuset, Eric Cantor, får ta sin beskärda del av eldgivningen. Naturligtvis eftersom han ses som ett framtida hot.

Warren Buffett, världens näst rikaste man numera, stödde öppet Barack Obama i presidentvalet. Nu är han kritisk till budskapet kring den ekonomiska politiken, det är för otydligt menar han, vilket skrämmer människor.

4 kommentarer:

Corona sa...

Michael Steele sa också att homosexualitet inte var något man valde.
Det var trevligt att han sa dessa saker, även om han dragit tillbaka det ena.

Republikanerna säger att demokraterna anser att Cantor är ett hot. Tror inte att demokraterna ser honom som ett, lika lite som att de skulle vara oroliga för Limbaugh.

henrik sa...

Läste en bra kommentar om Steele, han är en spegel, han säger exakt vad den han pratar med vill höra. Något som är djävligt bra om man ägnar sig åt att kränga bilar eller försäkringar. Steele är dock politiker och vad han säger har lite större spridning och då blir detta genast en belastning.
Hur lyckades han egentligen bli vald?

yanmaneee sa...

golden goose
golden goose
supreme
supreme new york
moncler outlet
yeezy 500
canada goose jacket
yeezy
kyrie 6
curry 6

Unknown sa...

read the article visit their website check have a peek at this website useful reference visit here