2008-11-02

Super Saturday

När jag var här i somras tyckte jag det var många volontärer som var inne och jobbade. En vanlig kväll satt det 5-10 personer och ringde eller var ute och knackade dörr. Jag hade ingen egentlig föreställning om hur många det skulle vara nu i slutspurten, förutom att det skulle vara fler. Men jösses var förvånad jag blev igår när jag kom till kontoret i Henderson.

Massvis med folk utanför på parkeringen, lång kö för att få en dörrknackninglista, skyltar och bilar överallt. Inne på kontoret hade telefonavdelningen utökats från cirka 10 telefoner till ett 40-tal, och alla var bemannade. Mark (bild tre), som är ansvarig för volontärarbetet, meddelade glatt att över 500 personer var ute och knackade dörr. Tre busslaster med folk kom dessutom in från Kalifornien, The Cavalry, som dom kallades.

Här är lite bilder från gårdagen. Rudy Giuliani kom förbi och heja lite på oss. Mannen till höger på bilden bredvid Giuliani är Sarah Palins bror. Jon Porter (näst sista bilden), kongressledamot, kämpar för sitt liv mot Dina Titus. 44-44 står det i opinionsundersökningar meddelade hans kampanjmanager.

5 kommentarer:

ninaemilia sa...

Härligt! Hade jag bott i USA hade jag också varit volontär - det låter ju kul.

Ska passa på att tacka för en bra blogg också. Har hängt här i ett års tid eller så nu, och rapporteringen är utmärkt. Det faktum att du är en uttalad McCain-anhängare men ändå förhåller dig neutral och komplex är befriande i dessa ilskna tider (bara att jag föredrar både Obama och din blogg säger en del).

Jonas N sa...

Håller med!

Mathias, du gör ett bra jobb här (och där också), och det är befriande att slippa MSMs inrökta, och oftast sedan länge överspelade, försök att låta insatta i debatten om amerikansk politik. Det samma gäller tyvärr (eller snarare kanske förstås) också de allra flesta politiker.

Ibland har det dessutom blivit några intressanta diskussioner här. Dock alldeles för sällan, och emellanåt med tröttsamma upprepningar vulgär partipajkastningen. Men ändå!

Nu ser det inte så ljust ut för den icke-socialistiske kandidaten, och heller inte för USA, på tisdagsnatten. Fast oavsett hur det går kommer folk att bli rejält överraskade framöver. Och besvikna!

Men som sagt, det är inte avgjort än, och jag är säker på att det finns rejält med luft i opinionsmätningarna ...

Johan Ingerö sa...

Så många frivilliga (icke-ombud) kommer inte på de svenska partiernas kongresser....

whfowgpwJNM sa...

Jag håller med, din blogg är den klart bästa bloggen om USA valet i Sverige och jag då är jag ändå Obama anhängare. Här får man läsa många matnyttiga inlägg om båda sidor.

Dick Erixon t ex, som är McCain anhängare är helt ensidig i sin rapportering.

Mathias Sundin sa...

Tack så mycket, kul att ni gillar bloggen!