2008-10-31

Ditt och datt

Både Obamas och McCains kampanjmanagers har pratat med media idag. David Plouffe (Obamas) meddelade att de går upp med tv-reklam i två delstater, Georgia och North Dakota, som de tidigare dragit sig ur. Dessutom i John McCains hemmastat Arizona. Rick Davis (McCains) pratade om att de kommer utspendera Obama-kampanjen med tio miljoner på tv-reklam under de sista tio dagarna.

McCain lägger fokus på tv-reklam istället för ground game, skriver Washington Post.

Bloggen 538.com har gått igenom alla battleground states, idag är turen kommen till Nevada.

Min ambition var att skriva mer om senatsvalet, men det har helt enkelt inte hunnits med. TheFix förutspår att demokraterna vinner netto åtta platser i senaten och dämed med två independents som ofta röstar med demokraterna når de 59 platser. Bloggen 538.com har en bra genomgång av läget i de aktuella racen.

John McCain kommer besöka sju delstater på måndagen, med avslutning hemma i Arizona. Han börjar dock redan på söndagkvällen i delstaten som alltid stått honom bi, New Hampshire.

Barack Obama hyllar John McCain och Joe Lieberman i en ny reklamfilm från McCain-kampanjen.

Politico kollar på vad som varit bäst och sämst i respektive kampanj.

Idag, fredag, kommer Barack Obama kampanja i Iowa, Indiana och åker sedan hem en sväng till Illinois. Joe Biden är i Delaware och Ohio. John McCain kampanjar i Ohio och Sarah Palin i Pennsylvania.

1 kommentar:

Fred sa...

Inte så konstigt att McCain kampanjar i sin hemstat och att Obama börjar köra reklam då det visar sig att McCain nu bara leder med mellan 1-4% i polls. Det har ju sagts att Arizona kommer bli blå 2010, men det här är ju underbart.
Finns även en undersökning som visar att Arizonas demokratiska guvernör skulle vinna över McCain 2010, nu tror jag att McCain kommer att lämna senaten och inte ställa upp för omval, hur kul skulle det vara att förlora två val på raken?

Med tanke på all den tidiga röstningen i Nevada så verkar ju staten förlorad för republikanerna.