2008-10-29

Ditt och datt

Sarah Palin höll igår ett tal om energipolitik. Bland annat pratade hon om hur oljeberoendet stärker diktaturer: “And whether we like it or not, the money we pay, US dollars, going to pay for their oil only makes them more powerful and more oppressive."

Palin drog idag fram ytterligare en av Barack Obamas bekanta. Denna gång en man vid namn Rashid Khalidi. Han bodde tidigare i Obamas kvarter och var talesman för PLO.

Tycker du att MSNBC är hårdare mot McCain än Obama, och Fox News tvärtom? Då har du helt rätt. I alla fall om man får tro den här studien som granskat tv-bolagens bevakning av presidentkandidaterna.

John McCain försöker byta samtalsämne från ekonomin till hans egen hemmaplan, säkerhetspolitiken: “The question is whether this is a man who has what it takes to protect America from Osama bin Laden, al Qaeda, and other grave threats in the world."

Jag har funderat några gånger på om McCain-kampanjen inte borde använda argumentet att det är bättre att väljarna väntar med att rösta på Barack Obama till om några år då han är mer erfaren. Han kommer ju inte försvinna ur amerikansk politik om han förlorar nu. Jag vet inte om det är en bra idé, men McCain-kampanjen testar det nu i en reklamfilm. Not ready to lead ... yet.

Republikanska partiets framtid kommer diskuteras direkt efter valet. Ett gäng ska samlas i Virginia för att bland annat prata om Sarah Palin, rapporterar NY Times och Politico.

Political Radar skriver om hur smart Barack Obama lyckats vinna skattefrågan över John McCain. Det brukar vara en stark republikansk fråga, men enligt en del undersökningar har nu Obama störst förtroende bland väljarna.

4 kommentarer:

whfowgpwJNM sa...

Med hänsyn till att Obama spenderar så mycket mer reklampengar än McCain så är det väl bra för affärerna att bjuda på positiva Obama editorials.

Torbjörn C sa...

Ser en del på MSNBC och det är fascinerande hur pro-Obama de är, fast på ett snyggt sätt. De konservativas kritik av media verkar äga en viss riktighet och Fox News kanske är en balanserande kraft? Fast en kraft som balanserar längre högerut än t.ex. MSNBC väger åt vänster.

Anders sa...

Du säger att FNC är hårdare mot Obama än mot McCain. Att döma av din egen källa har du precis fel. Fox är exakt lika negativ mot båda två. Medan MSNBC särbehandlar McCain 73-14!

Det är intressant att du sprider missuppfattningen att Fox är obalanserad åt höger. Jag tror inte det är medvetet, det är bara något som alla verkar ta för givet. Därför feltolkas såna här siffror, man "vet redan".

Artikeln säger att Fox är mycket hårdare mot Obama ÄN ANDRA. Tacka fan för det när media i allmänhet agerar som demokraternas PR-byrå.

När nyhetsmedia gett upp sin fristående roll och gett sig in i politiken, med en kandidats kampanj och mot en annans, så framstår förstås den som likabehandlar båda som högervriden fast det egentligen är alla andra som är vänstervridna (WaPo: 57-29).

Vilket vissa sagt hela tiden...

Torbjörn C sa...

Har nu tittat lite mer på Fox. Faktiskt väldigt balanserad jämfört med MSNBC.