2008-10-07

Det här är kul

10 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Vad säger man. Världsklass.

Anonym sa...

Två saker som framkom i denna videon,
1, ingen på snl såg debatten
2, det verkar otroligt att vänstern någonsin kommer att tröttna på skämt av devisen "republikerna är dumma"

*suck*

Dock blev jag positivt överraskad då man faktiskt tog upp att "moderatorn" skrivit en hyllningsbok till obama, något svenska mediakåren totalt sopat under mattan.

Anonym sa...

Otroligt pricksäkert. Kändes nästan ord för ord som den riktiga debatten. Riktigt välgjort, och hysteriskt roligt. :)

Anonym sa...

Har franke läst hyllningsboken? Finns hyllningsboken ute att köpa? Är ens kaptitlet om Obama skrivet?

Anonym sa...

Hyllningboken kommer att utkomma på installationsdagen nästa år.

Och det är nog bäst för Gwen Ifill att det är Obama som installeras, annars lär hennes bok sälja sämre än julgranar efter nyår.

Ekonomiskt intresse kallas det.

Anonym sa...

Så du har inte läst den, ingen har läst den, men du vet att den är en "hyllningsbok".

En mer seriös framtoning hade ju varit att kritisera något som man eller någon hade läst.

Anonym sa...

Det finns en del som talar för att det är just en hyllningsbok, inte minst titeln, och debatten kring detta som varit finns att följa i amerikanska medier och bloggar för den som vill skapa sig en egen uppfattning.

Men säg för sakens skull att boken mot förmodan utmålar Obama som vår tids största hot, eller för den delen förhåller sig likgiltig - oavsett innehåll - så inser varje sansad bedömare att intresset för en sådan bok är totalt avhängigt huruvida Obama lyckas vinna valet.

Jag har ingenting emot att Ifill skriver en bok om Obama, vad jag opponerar emot är dels att hon hemlighåller detta och tar på sig rollen som "opartisk" moderator dels att svenska medier sopar historien under mattan.

Anonym sa...

franke, Obama är den förste presidentkandidaten för ett av de större partierna som inte är en vit man, vare sig han vinner eller inte så kommer det gå bra att sälja böcker om honom och hans kampanj.

Men du tror alltså att Ifill planerade att sänka Palin bara för att kunna sälja mer böcker?

Vad spelar det för roll om svenska medier skulle sopa det under mattan? Kommer det att påverka valet?

Anonym sa...

anonym, Obama är en senator från illinois som mest sysslat med att kampanja till president under de hela 3 (!) åren han suttit i senaten. Han har i den lagstiftande församlingen aldrig gjort något avtryck i form av förslag, lagar eller annat och har aldrig någonsin röstat emot partilinjen. Han har ingen exekutiv erfarenhet, ingen militär erfarenhet eller annan erfarenhet värd att nämna.

Om han förlorar valet blir det detta han faller tillbaka på - ingenting - jo just det, han är svart. Verkligen ett scoop det där.

Obama-eran, som Ifill är ganska ensam om att kalla det, kan då jämföras med Mondale-eran, Dukakis-eran eller Dole-eran. För böcker om de tre säljer ju precis lika bra som böcker om Reagan, Bush och Clinton...eller vänta lite.

Din uppfattning att du inte tycker det spelar någon roll om svenska medier sopar saken under mattan, att du inte bryr dig om om de ljuger och vilseleder dig istället för att rapportera rättvist och objektivt tror jag du är ganska ensam om. Rent ut sagt en löjlig ståndpunkt.

Anonym sa...

Franke, Obama har hittills lyckats besegra Clinton i primärvalet och de flesta kommentatorer prisar hans kampanjstrategier. Det kommer finns en del del att skriva om honom även om du inte tror på det, och det kommer att sälja.

Folk som följer det amerikanska valet seriöst gör det via amerikanska medier och bloggar. Svenska medier vilseleder inte om det inte rapporterar om att moderatorn skriver en bok om Obama, de ägnar helt enkelt inte lika mycket tid åt valet som amerikanska medier och då får man allt välja bort saker.