2008-10-29

The Barack Obama Show

Ikväll är det dags för Barack Obamas egna tv-program på bästa sändningstid. Nej, det är inte tv-kanalerna som officiellt gett sitt stöd till honom, hans kampanj har köpt reklamtid på CBS, NBC, Fox, Univision (på spanska), BET, MSNBC och TV One. 30 minuter med start klockan 20.00 amerikansk östkusttid (02.00 svensk tid).

Programmet går under namnet Barack Obama: American Stories. Han kommer bland annat samtala med fyra personer som han träffat under sin långa kampanj. Deras vardagsbekymmer kommer tas upp och vad Obama har för lösningar.

"He'll be able to give greater details about where he wants to lead", säger hans chefstrateg David Axelrod.

Att det sänds just ikväll är naturligtvis ingen slump. Programmet är till för alla de som inte riktigt bestämt sig ännu. Många av dessa börjar fundera ordentligt först nu. Politico funderar på om programmet kan vara negativt för Obama. Är det att ta i för mycket, som att tala inför 200 000 personer i Berlin? Svaret på den frågan är nej. Om nu inte programmet handlar om att Barack Obama är Messias så är det nog lugnt. Ett smart drag som kommer knuffa ännu fler väljare in i Obama-lägret.

Erik Lakomaa och Manuel Ferrer har ett intressant samtal om detta i Studio Ett.

5 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Det måste vara ofantligt, ohyggligt dyrt.

Radio Intelligence sa...

De har fortfarande sommartid i USA, så det blir väl 01.00 i Sverige.

Torbjörn C sa...

Apropå reklam. Obama har uppgraderat en gammal Budweiserreklam. Ett gäng grabbar som frågar Whatsup? Och det har inte gått så bra sen sist...
http://www.youtube.com/watch?v=Qq8Uc5BFogE

chall sa...

Ja... det var en intressant halvtimme... Jag har noterat det förr och samma sak gällde nu- det påminner om en riktig dokumnetär i stilen så hade det inte varit för den lilla loggan i höger "this is a paid advertisment" hade jag trott det var opartiskt, typ.

Att det sen kostar så oerhört mycket pengar är en av de sakerna som jag är lite orolig för. Det kommer alltså bli ännu mer så i framtiden - den med mest pegnar vinner?!

Det är ju redan så i senatsvalen och i viss mån i kongress/representatnthuset men det är enorma summor vi pratar om nu.

Jag vet inte om han överspelade kortet "jag är din president" men när Mccain och Larry King pratade senare på kvällen kändes McCain lite gnällig - vilket var synd eftersom han hade bra poänger.

Det blir intresasnt att se hur siffrorna ser ut på tisdag

whfowgpwJNM sa...

Tack Torbjörn för kul Obama video, :-)

4 miljoner dollar låter billigt jämfört med de 600 miljoner Obama samlat in. Bra politisk reklam tyckte jag. "America is the best democracy money could buy."

Smart att uppträda med Bill Clinton i Florida, en demokratisk president som lyckades balansera budgeten, skapa jobb med högre löner, men så var ju Bill en Bull market president då välstånd och fred är på topp. Obama lär får det mycket tuffare.