2008-09-28

Palins intervjuer

Sarah Palin är en tillgång för McCain på flera sätt. Hon injicerade energi i det republikanska partiet, volontärer strömmade till och publik i tiotusentals strömmar till kampanjmötena (60 000 i Florida till exempel). Hon förstärkte bilden av McCain som en maverick och en reformatör. Hon tillfredställde också de socialkonservativa vilket tillåter McCain att flytta mer mot mitten.

Men det finns uppenbara problem med henne och då menar jag inte skriverier om hennes familj eller större eller mindre skandaler. Utan hennes intervjuer. Jag tycker kampanjen hanterat henne mediemässigt dåligt. Till en början pratade hon inte alls med media vilket satte en bild av att kampanjen inte litade på att hon skulle klara. Sen när de väl lät henne prata med media var det i en lång intervju med en reporter. En sådan intervju är ju som gjord för att borra på djupet i frågor och visa på hennes okunskap om utrikespolitik eller McCains positioner i olika frågor.

Sen går det ett tag och Palin får inte prata med media. Bilden av en kampanj som är rädd vad hon ska säga förstärks. Så låter de henne ytterligare en gång bli djupintervjuad av en journalist. Dessutom utanför FN-skrapan där fokuset självklart kommer hamna på utrikespolitik. Hon visar sig återigen lite osäker vilket ytterligare förstärker den redan etablerade bilden.

Så kampanjen har hanterat det här dåligt, men Palin har inte direkt hjälpt till. Jag tycker att hon granskas på ett klart hårdare sätt än Biden - som trampat i klaveret ett par gånger den senaste tiden - men det har mycket att göra med hur kampanjen hanterat media. I den senaste intervjun känns hon rätt skakig ibland. Hon låter osäker, även om det hon säger kan vara bra. Frågor som borde gå att ta sig ur klarar hon inte riktigt att hantera. Kolla själva och döm, del 1, del 2.

Nästa vecka ska hon debattera med Joe Biden. Förväntningarna på henne är låga men samtidigt är pressen stor. Hon behöver

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hon var foer "the bridge to nowhere" (nagon som hon konstant nu ljuger om), hon aelskar earmarks, nagot som McCain hatar, och gloem heller inte troopergate.

Mediamaessigt sa fungerar hon inte da hon fullstaendigt saknar kunskaper om allt annat aen Alaskiansk lokalpolitik, det aer den enkla sanningen.
Och det aer ocksa den stora skillnaden mellan henne och Biden. Biden saeger ocksa fel ibland, men hans felsaegningar aer inte pa grund av okunskap.

Och det handlar ju inte bara om djupintervjuer, kolla in det haer tex. Och de har foersoekt med en presskonferens, hon fick en fraga eller sa, sen avbroet kampanjen det hela. Sa jag vet inte riktigt vad du anser att kampanjen skulle ha gjort foer att raedda henne mediamaessigt. Pressen vill trots allt kunna staella ordentliga fragor. Hon kan inte bara bli intervjuad av Hannity.

Som Fallows skriver, McCainkampanjen aegnar sig at kortsiktiga taktiker medans Obamakampanjen har en langsiktig strategi.
Det foerklarar en hel del, tex valen av vicepresidentskandidater.

Palin fungerade i ett par dagar, sedan boerjade fasaden lossna.

Anonym sa...

Palin var en desperat chansning, det verkade uppenbart från början och det har blivit allt mer tydligt efterhand. Hade den gått hem är det möjligt att det blivit det "genidrag" McCains svenska fans (Ingerö, Sundin, Erixon) kallade den, men efter kraschlandningarna hos Gibson och Couric börjar hon snarast se ut som en albatross runt McCains hals.

James Fallows (återigen) sammanfattar: "I am not aware of any other current figure in national politics -- by which I mean any member of the Senate or House -- who would do a worse job under questioning. There could be some I don't know about. But they're not on a national ticket."

Frågan är: Har Steve Schmidt någon ytterligare stunt kvar? Utspelet om att skjuta upp debatten blev ju inte heller någon succé.

Anonym sa...

Palin hade gått att undvika mycket enkelt, genom att man utförligt hade kontrollerat henne. Då hade kampanjen känt till alla hennes skandaler och att hon fullständigt saknar kunskaper i ett flertal frågor. Men att erkänna något sådant hade också lett till att man varit tvungen att erkänna att McCain gjorde en vild satsning, så istället så skyller man på hur kampanjen hanterat henne mediemässigt och på att medierna skulle behandla henne orättvist.

Gällande nya stunts så rapporteras det att McCainkampanjen hoppas att dottern skall gifta sig innan valet och att det då skall ge McCain en skjuts framåt.

Anonym sa...

Riktig stjärna de fått fram...

Från Saturday Night Live:

Gov. Palin and Katie Couric get real and adorable

Anonym sa...

Varför skall hon behöva utsättas för fler intervjuer när allt vi behöver veta finns här:
Interview Palin.

Förövrigt så undanhåller CBS ett antal av Palins grodor från oss.
Frågan om det är för att skydda henne eller för att de planerar att visa det senare.

Anonym sa...

"Nästa vecka ska hon debattera med Joe Biden. Förväntningarna på henne är låga men samtidigt är pressen stor. Hon behöver"

Slutar lite abrupt. Vad är det hon behöver? Eller kom du inte på något?

Jacob sa...

Enda chansen jag kan se att Palin har att slå Biden i torsdagens debatt är om Biden totalt räknar ut henne på förhand och blir kaxig. Tror dock han är för erfaren för att falla i en sån fallgrop.

Anonym sa...

Hon är en vandrande katastrof för McCains kampanj, för republikanerna och för USA.

Allt annat än att skeppa tillbaka henne till Nästgårdsryssland vore en världskris i vardande om man skall döma henne efter;
- uppfattningar,
- hållning,
- insikt,
- ideologi,
- kunskap och
- kompetens.

I övrigt är hon säkert en stor tillgång för alla och envar.

Var tidigare för McCain men när hon kom med i laget var jag tyvärr tvungen att byta till "the lesser of two evils", nämligen Obama. Tyvärr.

Anonym sa...

Som Jeffery Golderg skriver, Sarah Palin Endorses Hamas.

från intervjun med Couric:

Couric: "What happens if the goal of democracy doesn't produce the desired outcome? In Gaza, the U.S. pushed hard for elections and Hamas won."

Palin: "Yeah, well especially in that region, though, we have to protect those who do seek democracy and support those who seek protections for the people who live there. What we're seeing in the last couple of days here in New York is a President of Iran, Ahmadinejad, who would come on our soil and express such disdain for one of our closest allies and friends, Israel ... and we're hearing the evil that he speaks and if hearing him doesn't allow Americans to commit more solidly to protecting the friends and allies that we need, especially there in the Mideast, then nothing will."

Av alla möjliga kandidater så valde McCain just henne. En person som inte har den minsta aning om vilka Hamas är och därför levererar de punkter som kampanjen har lärt henne rabbla.