2008-09-03

Ditt och datt

Log Cabin Republicans, en organisation som kräver lika rättigheter för homosexuella, endorsade igår John McCain och Sarah Palin.

Politico har kommit över en 63 sidors dokument (.doc) med opposition research på Sarah Palin från guvernörsvalet 2006.

I senaste Gallup når Barack Obama 50 % för första gången. Skillnaden till McCain är åtta procent.

Kampanjerna har legat lågt med nya reklamfilmer under stormen, men nu är den över och de är tillbaka svingandes. McCain varnar för nya skattehöjningar med Obama och Obama varnar för att McCain och Bush är samma sak.

McCain-kampanjen förhandlar med Ron Paul för att få hans stöd på konventet.

McCain slog rekord under augusti och drog in 47 miljoner dollar. Han måste dock sätta sprätt på dom riktigt snabbt. Efter att han accepterar nomineringen på torsdag får han inte använda pengarna längre. Inte minst gav Sarah Palin en rejäl skjuts de sista dagarna, 8 miljoner på tre dagar efter att hon presenterades. Obama-kampanjen har ännu inte tillkännagivit sitt resultat, men jag anar rekordsiffror även där.

Barack Obamas tal på konventet slog alla tidigare rekord och naturligtvis de som talade tidigare i veckan. 38 miljoner såg talet live på tv, alltså inte inräknat internet-tittare. Det är 3,3 miljoner fler än som såg John Kerry för fyra år sedan. Tidigare under konventet drog Hillary Clinton 26 miljoner, Bill Clinton och Joe Biden 24 miljoner och Michelle Obama 22,3 miljoner.

Ordföranden för Hillary Clinton-kampanjen och tidigare ordförande för demokraterna Terry McAuliffe, utesluter inte att han ställer upp i guvernörsvalet i Virginia 2010 då Tim Kaine slutar. I Virginia får guvernörer inte sitta två mandatperioder efter varandra.

Time berättar historien om hur den inom politiken helt oerfarne Anton Gunn blev Barack Obamas state director i South Carolina - och vann primärvalet.

Inga kommentarer: