2008-08-13

Ditt och datt

Jerome Corsi skrev 2004 boken Unfit for Command: Swift Boat Veterans Speak Out Against John Kerry som sågade John Kerrys med tånaglarna. Nu ger han sig på Barack Obama i Obama Nation: Leftist Politics and the Cult of Personality. Den går direkt in på förstaplatsen på NY Times bästsäljarlista.

Barack Obama kommer själv med en ny bok i september, Change We Can Belive In.

Den populäre före detta guvernören i Virginia och numera storfavorit till att vinna en plats från senaten, Mark Warner, kommer vara keynote speaker på demokraternas konvent, precis om Barack Obama var 2004.

Marc Ambinder anger att medarbetare nära Mark Warner hävdar att Barack Obamas två personer som sköter hans jakt på en vp-kandidat försökt få Warner att lämna in sina personliga dokument till dom för en genomlysning. Warner, som tidigare sagt att han inte är intresserad av en vp-kandidatur, har vägrat och menar att han lovat sin familj och Virginias väljare att inte ställa upp.

USAval.se har snappat upp en intressant sak. Onsdagens tema på demokraternas konvent kommer vara "Securing Americas Future". Onsdagen är dagen då vp-kandidaten håller sitt tal. En av personerna som nämns som tänkbar vp-kandidat till Obama är Wesley Clark. Han har en political action committee som har "Securing Americas Future" som slogan.

Obamas kampanj lanserar en ny tv-reklam som attackerar John McCain för hans ekonomiska politik och framhåller vad Barack Obama vill göra istället. Den går upp i 16 delstater, Alaska, Colorado, Florida, Iowa, Michigan, Missouri, Montana, New Mexico, Nevada, New Hampshire, North Carolina, North Dakota, Ohio, Pennsylvania, Virginia och Wisconsin.

Obama-kampanjen ger sig in debatten om vem som är en celebrity. En ny reklamfilm menar att John McCain är "Washingtons biggest celebrity".

John Kerry har för första gången en demokratisk utmanare i senatsracet i Massachussetts. Därför är han ute med en minut lång tv-reklam där en Irak-veteran hyllar honom.

Republikaner för Obama lanseras med förra kongressledamoten Jim Leach från Iowa i spetsen. De pushar för att Obama ska välja republikanen Chuck Hagel som vp-kandidat.

Tom Daschle var ledare för demokraterna i senaten, en framskjuten position som ger mycket nationell uppmärksamhet. Men det kan också vara skadligt i den egna hemmastaten. Något som Daschle fick uppleva när han förlorade sin senatsplats 2004. Nuvarande majoritetsledaren Harry Reid från Nevada tänker inte upprepa hans misstag, rapporterar Politico.

Inga kommentarer: